Hegnet kan være knækket eller væltet

Hvis du nogle gange har set folk, der står og demonstrerer med bannere, så har du måske også bemærket, at de tit har klippet huller i dem.
Umiddelbart giver det jo ikke mening, for så er der mindre plads til at skrive de budskaber, som man gerne vil igennem med.
Men det er også fordi, at sådan et banner kan fungere som et sejl på et skib: Får vinden fat i det, kan det rive en med, og flytter man sig ikke med, så kan det rive banneret i stykker eller vælte en.
Så er det bedre, at vinden kan blæse gennem disse huller, så der er mindre modstand på dette hegn.
Derfor vælger man også at sætte et hegn op, som der har mellemrum i sig, om det er jernstænger, planker, brædder eller andet, for så er der mindre modstand fra vinden – og så er det som regel også billigere, fordi man ikke skal bruge lige så mange materialer.
Sådan et hegn kunne for eksempel se sådan her ud:

Man bør undgå, at sådan et hegn kan vælte

Man kan eventuelt kigge videre på https://www.pithegn.dk/ for at se, om de skulle ligge inde med sådan et hegn her.
Ved at man laver de her mellemrum, sørger man for, at der er mindre chance for, at vinden tager det med og blæser det på den ene side, vælter det eller tager det med op.
Derfor er finten, at man skal banke hegnet godt ned i jorden, men det skal også kunne give sig lidt, for hvis det slet ikke kan give sig, så ender det med at knække for let i vinden.
Det kan netop også knække på midten, og det kan være mere irriterende, end at det bliver hevet op med roden, for i det sidste tilfælde kan man trods alt sætte hegnet op igen eventuelt med nogle få reparationer, hvor man i det andet tilfælde skal hen at reparere det stort.
Man kan eventuelt sætte hegnet op i sektioner, hvor det ikke direkte er forbundet, for så vælter der ikke store partier, hvis den ene del lige skulle blive blæst op.

Udgivet i Hus og have.