Guide til korrekte pasfotos

Dit pasfoto er en vigtig del af dit officielle dokument. Det skal dog opfylde nogle specifikke krav for at blive godkendt. Hvis du er usikker på, hvordan du tager dit pasfoto, eller hvilke regler der gælder, er dette blogindlæg lige noget for dig. Følg denne guide for at tage et korrekt pasfoto og undgå problemer med din ansøgning.

Pasfoto skal være uden skader

Sørg for, at dit pasfoto er uden revner, ridser eller andre skader. Det kan påvirke billedets kvalitet og chancen for godkendelse. Brug derfor en ren og glat baggrund til fotoet.

Pasfoto skal ligne dig

Dit pasfoto skal ligne dig og vise dig på din bedste måde. Nu tænker du måske, hvordan kan jeg sikre, at mit pasfoto ligner mig? Det er simpelt, stil dig op mod kameraet, som du normalt ville gøre, og undgå grimasser. Størrelsen på pasfotoet skal være 35×45 mm, hvor hovedet måler mellem 30-36 mm i højden.

Pasfoto skal tages lige forfra og vise dit ansigt

Tag dit pasfoto lige forfra med ansigtet i midten af billedet. Der må ikke være objekter omkring dig, og baggrunden skal være ensartet hvid. Ansigtet skal være jævnt belyst, og det øverste af skuldrene skal være synlige. Så sørg for, at du har nok plads omkring dig, og baggrunden ikke er for tæt på dig.

Begge øjne skal være helt synlige og blikket rettet mod kameraet

Begge øjne skal være åbne og helt synlige på pasfotoet. Der må ikke være refleksioner fra brillerne eller skygger i ansigtet. På billedet skal du se direkte mod kameraet, og munden skal være lukket så ingen tænder er synlige.

Hovedbeklædning er tilladt af religiøse årsager

Hovedbeklædning er tilladt for religiøse årsager, men på dit pasfoto skal din pande, kindben og hageparti blot være synlige. Så sørg for, at hovedbeklædningen ikke skjuler ansigtet. Og naturligvis, sørg for, at baggrunden stadig er ensartet hvid. Professionelle fotografer som ImageFoto har en lang historie inden for fotografering til pas og overholder alle glædende pasfotoregler https://www.imagefoto.dk/pas-og-visum-foto, så hvis du er usikker på at tage et pasfoto selv, kan det være en mulighed at bruge en certificeret pasfotograf til dit næste pasfoto.

Udgivet i Ferie og Lejligheder.