Dit sted at låne

Når vi siger farvel til et år og byder velkommen til et nyt, deltager mange af os i særlige traditioner, som er med til at markere lejligheden. For nogle kan det betyde at deltage i en midnatsgudstjeneste eller at dele et måltid med deres kære. Andre vælger måske at blive oppe til midnat for at se fyrværkeriet eller deltage i et traditionelt spil. Uanset hvad der er tilfældet, er disse traditioner med til at skabe varige minder og give helligdagen en mening. For mange mennesker er nytårsaften en tid til eftertanke, en chance for at se tilbage på det forgangne år og tage beslutninger for det kommende år. Uanset om vi ønsker at foretage positive ændringer i vores personlige liv eller bidrage til at gøre verden til et bedre sted, betragtes starten på et nyt år ofte som en ny start. Med det in mente er det ikke underligt, at så mange af os vælger at fejre det med særlige traditioner, der hjælper med at ringe det nye år ind.

Hvilke slags lån kan man tage?

Der er fire hovedtyper af lån, som du kan tage: lån med sikkerhed, lån uden sikkerhed, kortfristede lån og langfristede lån.

Lån med sikkerhedsstillelse er sikret ved en form for sikkerhed, f.eks. et hus eller en bil. Det betyder, at hvis du ikke kan tilbagebetale lånet, kan långiveren beslaglægge aktivet for at få dækket sit tab. Lån uden sikkerhed har ingen sikkerhed tilknyttet, så de er mere risikable for långiverne. Kortfristede lån forfalder typisk til betaling om mindre end et år, mens langfristede lån har tilbagebetalingsfrister på fem år eller mere. Se mere om lån hos simpel kredit.

Udgivet i Service og Økonomi.